Versió per a imprimir

La diputada de Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo, es reuneix amb la seua homòloga de Massamagrell, Carmen Gurillo

  • La Vicepresidenta 4ª de la Diputació de València ha valorat de forma molt positiva la reunió i la tenacitat de la regidora de memòria de Massamagrell en la seua lluita per la veritat, la justícia i la reparació.
13/09/2017

La diputada delegada d'Inclusió Social, Teatres i Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo, s'ha reunit aquest matí amb l'encarregada de la regidoria de Memòria Històrica de Massamagrell, Carmen Gurillo. Durant la reunió, ha explicat els projectes que vol posar en marxa des de l'àrea de memòria històrica, de recent creació per la corporació local i ha convidat a Pérez Garijo a participar en el primer acte convocat en el 77 aniversari de l'afusellament de 39 veïns de Massamagrell a la 'Paredó de Paterna'.

 

Pérez Garijo ha agraït la invitació i ha confirmat la seua assistència a l'homenatge, que tindrà lloc demà 14 de setembre a les 12:30h en el Saló de Plens de l'Ajuntament i que comptarà amb la presència de la pròpia regidora, de l'alcalde de la localitat, Pep Galarza, i del Secretari Autonòmic de Justícia, Ferran Puchades.

 

Un total de 45 veïns de Massamagrell van ser represaliados per motius polítics després d'acabar la Guerra Civil, la majoria dels quals es troben en la Fossa 126, que ja va ser objecte en 2012 d'una exhumació de 12 cossos, que romanien en la part superior. Els 12 individus van ser traslladats a un laboratori d'anàlisi d'ADN i 4 d'ells van ser recuperats per les seues famílies. Els altres 9 van ser retornats a la fossa comuna de manera individualitzada.

 

Aquests treballs previs, realitzats per l'empresa PaleoLab, facilitarien una nova intervenció sobre la fossa, que determinara la identitat de la totalitat dels cossos. De moment, la regidora ha establit relació amb 16 famílies, amb l'objectiu de concórrer a la convocatòria de subvencions previstes per a l'any 2018. El trasllat dels veïns de Massamagrell al cementeri d'aquesta localitat de l'Horta Nord es realitzaria en un monòlit existent i que va ser abonat, en el seu moment, per les pròpies famílies.

 

La Vicepresidenta 4ª de la Diputació de València ha valorat de forma molt positiva la reunió i la tenacitat de la regidora de memòria de Massamagrell en la seua lluita per la veritat, la justícia i la reparació.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet