Versió per a imprimir

Mig centenar de veïnes i veïns de L'Eliana descobreixen el patrimoni de la Diputació de València

  • L'activitat forma part del programa 'Els dimecres ens veiem a la Dipu', que inclou una ruta amb explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis i el seu entorn
  • Les diputades Mercedes Berenguer i Conxa García han recordat que el patrimoni de la Diputació és ‘de tots els valencians’
Imagen
13/09/2017

Mig centenar de veïnes i veïns del municipi de L'Eliana han visitat aquest dimecres els edificis de la Diputació de València acompanyats per la diputada de Benestar Social i regidora del mateix municipi, Mercedes Berenguer, així com la diputada de Assessorament Municipal, Conxa García. Aquesta activitat forma part del programa cultural 'Els dimecres ens veiem a la Dipu', que s'estrena al setembre amb l'inici de curs.

 

Al costat de la regidora de Gent Gran, Eva Santafé, els visitants han ocupat els escons del saló de plens de la Corporació per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució. La visita ha continuat en el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), on la mateixa diputada Mercedes Berenguer ha exercit de guia i ha recordat que el patrimoni de la Diputació és patrimoni de tots els valencians.

 

Aquesta iniciativa s'emmarca dins del full de ruta elaborat pel president de la Diputació, Jorge Rodríguez, amb la idea que la institució deixe de ser desconeguda per a la ciutadania i que es done a la població l'oportunitat de descobrir tots els serveis que es presten.

 

Una ruta històrica i institucional

 

El programa 'Els dimecres ens veiem a la Dipu' naix com a resposta al bon acolliment del programa 'Açò és la Dipu', de similars característiques. D'aquesta manera, ara s'ofereix als municipis una possibilitat més de conéixer una part del patrimoni històric i cultural i es fomenta alhora el ple desenvolupament i integració social de les dones i les persones majors de la província de València.

 

Aquesta nova ruta està dirigida a col·lectius de dones i persones majors de 65 anys, jubilats i acompanyants, que canalitzaran les seues sol·licituds a través dels seus respectius Ajuntaments o associacions municipals, els i les quals col·laboraran en l'organització de les activitats. Es podrà participar en aquest programa fins el proper mes de novembre.

 

L'activitat consisteix en la realització d'una visita guiada a través de la qual es dóna a conéixer el patrimoni més emblemàtic de la Diputació de València i els seus museus i exposicions, entre els quals es troben els Palaus de la Batlia i Scala, el MuVIM i/o els serveis i museus del Centre Cultural La Beneficència.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet